Totalt antall sidevisninger

onsdag 26. mars 2014

Saucony MirageDa vi var i Frankfurt gjorde jeg et impulskjøp. Vi fant en veldig velutstyrt sportsbutikk der de i tillegg til masse annet snacks hadde salg på masse løpesko.

Jeg hadde valget mellom masse skomodeller. Valget falt på Saucony Mirage 3 til 30 euro. Sånt kan man ikke gå fra. I og med at jeg er såpass fornøyd med Kinvaraen hadde jeg nok ikke tenkt på denne til full pris, men selv en einstøing som meg kan gjøre spenstige valg. "Never change a winning formula."

Foreløpig har jeg ikke logget mer enn ca. 40 kilometer i den, men førsteinntrykket sier stort sett det meste.

Mirage tilbyr visstnok litt mer stabilitet og overpronasjonsstøtte enn Kinvaraen. Jeg er stort sett hyperallergisk mot overpronasjonsstøtte. Her kjenner jeg den knapt så det kan ikke være store greiene. 

De er mykere og mer dempet enn Kinvaraen, noe jeg i utgangspunktet ikke har mye sans for. Akkurat nå når jeg er i en opptreningsfase har jeg nok bruk for litt ekstra demping så jeg svelger den. Jeg kjenner heldigvis underlaget godt selv om responsen kunne vært mye bedre.

For de som er interessert i slikt  kan jeg fortelle at  skoen har 4 mm drop, altså en såkalt forfotsko, men den har mer enn nok demping i hælen til å stampe med hæla i asfalten så mye man vil uten å knuse hælen.

Skoene vil jeg tro veier omtrent det samme som Kinvara, men akkurat nå er jeg definitivt i en periode der jeg har mer å hente på å veie meg selv enn skoene.

Lesten virker slitesterk og er laget i et materiale som tørker lett og drenerer vann greit ut av skoen.


Skoene er rød. Som kjent er det den peneste skofargen, men det er nok eneste grunn til at jeg kunne vurdert å bruke dem i et løp noen gang.

Konklusjon: Jeg liker ikke skoen like godt som Kinvaraen, men de er helt greie arbeidshester som jeg kommer til å slite ut uten å erstatte.For spesielt interesserte kan jeg nevne at dette er Mirage 3. Det har dukket opp en Mirage 4.
 

3 kommentarer:

 1. Mine første "lavdrop" sko var Mirage 1. Et bra sted å starte men er du vant til mindre blir det litt mye sko :-)

  SvarSlett
 2. Litt mye sko var ordet... Men du skal se jeg har godt av det. Skrudde ut piggene av stafettsko og brukte på tredemølle og i terreng for over ti år siden, så lavdropsko er ikke noe nytt for meg. Tror på variasjon og sverger hverken til det ene eller andre. :-)

  SvarSlett
 3. hehe ja jeg husker når jeg begynte å lese om ultra på det gamle kondis forumet. Jeg anså deg som "gæærn" som løp så langt i de type skoene du holdt på med da. Den gang var vel Nimbus regnet som standarden :-) og jeg turte knapt vurdere DS Trainer til 10km løp :-D

  Spennende med Skechers skoa. Har hatt noen som har spurt etter de på Löplabbet også. Variasjon er helt sikkert ikke dumt.. selv om jeg må innrømme at jeg har to par Hoka som ikke har vært på beina på godt over ett år nå :-)

  SvarSlett