Totalt antall sidevisninger

tirsdag 17. desember 2013

Serviceavtale og krykker.

Da har jeg inngått en serviceavtale med en manuellterapeut. Første besøk var lovende og det ser ikke ut for at løperlivet mitt er helt over likevel.

Det fins nok massevis av dyktige terapeuter der ute, men etter diverse forsøk kom jeg til at jeg må bruke en i nærmiljøet. Ellers går rett og slett ikke logistikken opp. Metoden for valg av terapeut denne gangen var enkel. Jeg tok en telefonrunde og valgte den som hadde ledig time før jul. Blanke ark kan være like greit av og til.

Jeg må innrømme at jeg ikke helt har satt meg inn i hva som er forskjellen på alle terapeutene, men i og med at manuellterapeuter støttes av det offentlige er de sannsynligvis ikke helt på jordet.

Etter å ha hatt første time med den nye ukentlige daten min forstår jeg at det pågår en sterk profesjonskamp der ute. Manuellterapeuten hadde noen meget interessante betraktninger rundt de andre terapeutene jeg har hatt gleden av å bli kjent med i 2013 (terapeutenes år). Men jeg er gammel nok til å lytte med et kritisk øre og gå videre.

Kort sagt kan jeg si at hun foretok en grundig undersøkelse og lyttet oppmerksomt til min historie. Det er alt for tidlig å trekke konklusjoner, men hun hadde noen interessante teorier. Jeg er henvist til CT for å bekrefte eller utelukke et tretthetsbrudd. Hvis det er den endelige diagnosen mener at jeg har rett til å være litt grinete på mine tidligere behandlere.

Ellers mente hun at i og med at jeg kun er skadet i en fot er balansetrening viktig. Når jeg blir løpende igjen skal jeg ha lært å belaste likt på begge sider. Jeg skal få et treningsprogram for å trene opp både muskulatur i foten og ren balanse. Jeg har også fått en ankelstøtte og en krykke fordi jeg feilbelaster. Å bruke krykke sitter litt langt inne. Jeg må innrømme at den ligger igjen i bilen foreløpig. Jeg har også fått løpeforbud og skal belaste foten minst mulig. Og nå er det snart juleferie. Huff... Er det noen som har TV-serier å anbefale for halvgamle kjedelige menn?

Som alle andre terapeuter med respekt for seg selv har også denne damen et prisvinnende apparat som behandler i dybden som de sier. Dette heter EMS. Elektronisk muskelstimulator. Det måler visstnok og gir respons i forhold til sirkulasjon i musklene (skeptisk!). I mitt tilfelle hadde jeg dårlig i sirkulasjon nedert i leggen på høyre side noe som stemmer godt med at jeg her hatt X antall overtråkk og et tretthetsbrudd der. Hun skal jobbe med å vekke musklene framover. Det var ihvertfall vondt og det liker jeg. Da føler jeg at det skjer noe.

Kort sagt: Min nye terapeut virket grundig, reflektert, interessert og erfaren. Hun tror også at hun kan hjelpe meg. Så får vi se etterhvert hva det blir til.

I dag skal hun lære meg å gå med krykke...

Jeg glemte visst å nevne at det var Twist på venterommet. Alle marsipanbitene forsvant. ;-)2 kommentarer:

  1. Kjedelig med skader! Håper du blir bra med manuellterapeut.
    Jeg kan anbefale en serie. Sons of Anarchy. Spennende om en motorsykkelgjeng som lever på kanten av loven.

    SvarSlett
  2. Interessant...Jeg har også stadige overtråkk. Kanskje jeg også trenger å få opp sirkulasjonen. Hmm...Det med balanse er også en problemstilling jeg kjener til..

    SvarSlett