Totalt antall sidevisninger

søndag 16. november 2014

#5maraton7dager
I noen år har jeg hatt to treningsmål. Den første gangen jeg publiserte det var på kondisjonsforum i 2010. Det ene målet er å løpe fem maraton på en uke. Det andre er å løpe 100 km på en treningstur. Hittil har jeg hatt cirka en million gode grunner for å ikke gjøre det. Nå har jeg forhåpentligvis kommet på en god grunn til å gjøre det.

2. februar starter en uhøytidelig facebookutfordring, fem maraton eller halvmaraton på sju dager. Arrangementet har naturligvis egen hashtag , #5maraton7dager.

Arrangementsbeskrivelsen er som følger:
Løp fem GPS-målte maraton eller halvmaraton på en uke. Offisielle resultater gjelder naturligvis også. Det er fritt valg om du vil løpe alle på en dag eller fordele dem utover uka. Eneste kriteriet er at maraton- eller halvmaratondistansen ikke deles opp.
Bilder og rapporter postes her. Det blir ikke ført resultatlister. Arrangementet er opprettet for å motivere meg selv og andre til en skikkelig mengdeuke midtvinters.Allerede er 32 løpere påmeldt arrangementet, inkludert den i verden som har løpt flest maraton (over 2000), Christian Hottas. Han har også invitert sine tyske venner og arrangerer fem offisielle maraton den uka.

Fem maraton på en uke gir 211 km. Min ukespers  er på usle 175 kilometer.

Det var en som spurte meg om jeg ikke isteden kunne arrangere i romjula når folk generelt har bedre tid. For min del er en del av poenget å se hvor mye trening det er mulig å presse inn uten at det går ut over familien. Jeg ser at løsningen for min del blir å bortprioritere søvn. Det går forhåpentligvis bra en uke. For noen år siden løp jeg fast langtur hver natt til lørdag. Jeg løp stort sett ut etter at familien hadde lagt seg og fikk stort sett nok energi av treningen til å stå opp som førstemann i familien på lørdag. Med litt kreativitet og disiplin har jeg sett at det er fullt mulig å presse inn ti timer trening i uka, men kreativitet er et stikkord.

Med stor familie er stort sett helgene bundet opp i aktiviteter sammen med familien. Løping i helgene blir enten sammen med syklende unger eller sent på kvelden. Ungene skal alltid ha førsteprioritet.

Hvis noen syns dette høres spennende ut er det fritt fram å melde seg på. Det viktigste er å strekke egne grenser. Om noen har andre treningsmål kan de godt postes i arrangementet. Det er bare en lek.

Link til arrangementet


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar