Totalt antall sidevisninger

fredag 24. mai 2013

Ro, ro ,ro min båt
Jeg har lest meg til at romaskin er den desidert beste alternative treningen som er å oppdrive. Den bygger aerob kapasitet med 75 % effekt sammenlignet med løping og trener alle store muskelgrupper hvis det blir gjort riktig. At det jeg har lest er informasjon fra produsenten av romaskinen trenger jeg strengt tatt ikke å nevne. På noen felter i livet velger jeg å ikke være skeptisk.

Alternativet for min del hadde blitt rulleski eller sykkel (GRØSS!!!). Den dagen jeg blir observert i kondomdress gatelangs enten med et par rulleski under bena eller en sykkel mellom bena er det garantert på tide med en mentalsjekk. Et sted går grensen.

Hvis jeg noen gang blir skadefri igjen skal roing legges inn som en fast del av treningen min. Nå er det en nødvendighet for å ikke forfalle.

På romaskinen kan jeg gjøre akkurat det samme som ved løpingen. Jeg kan ro både langturer og alle varianter av intervaller. Jeg bruker alltid pulsklokke da jeg syns det har vært vanskelig å holde pulsen oppe. Langdistanseoverkroppen min var ikke akkurat et perfekt utgangspunkt, men etter noen uker klarte jeg å holde 80 % av makspuls over lang tid uten å surne helt i armene.

Progresjon er veldig målbart da jeg ror på samme maskin hele tiden og kilometertider står i displayet.

For at det mentale ved å sitte mutt alene på en romaskin ikke skal bli for tøft har jeg en ipod med podcaster, lydbøker og et rikt musikkbibliotek. Det hender at jeg må ro bare litt til for å få med meg slutten av en spennende bok.

Hmm… Kanskje et maraton på romaskin i løpet av våren kunne vært et passelig mål? Noen andre som tar utfordringen sammen med meg?
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Kombiner romaskin med elipse. Jeg hadde en sommer for noen år siden 2 måneder på elipse og merket at løpeformen var godt vedlikeholdt når akillesen min igjen var løpbar.

  Jeg møter deg gjerne for en kjapp evaluering av løpesteget og måten du belaster beina dine. Bidrar med det jeg kan for å få deg løpbar, kunne vært på tide med en løpetur sammen snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda Geir. Det kunne nok vært nyttig med ytterligere rådgivning fra deg. Tror jeg har noe å hente der. Ellipse er faktisk vondere enn å løpe. Det er trolig informasjon som kunne vært brukt til å stille en sikker diagnose... Jeg krysser fingre for at vi får løpt langtur sammen i 2013. :-)

   Slett