Totalt antall sidevisninger

fredag 25. september 2015

En hyllest til skilpaddene i Oslo halvJeg hørte det ikke selv, men det går sterke rykter om at speaker i Oslo maraton kalte alle fra pulje 3 på halvmaraton skilpadder. Jeg tror pulje 3 var for de som regnet med å bruke 1:45 på løpet. Jeg startet i pulje 7. Jeg tror egentlig dette var ment som, og helt sikkert av de fleste oppfattet som en litt fornærmende morsomhet fra speakers side. Men min mening er at skilpadda er et fantastisk dyr. Dette var en utilsiktet kompliment.

Mitt første spørsmål til speaker er da: "Kjenner du fabelen om haren og skilpadda og vet du hvem som vant av haren og skilpadda?"

Jeg tror det er femte året jeg løper som fartsholder i Oslo maraton og makan til trivelig jobb skal man lete lenge etter. I pulje 7 starter mange av dem som ikke er naturlig bygd for løping ("I'm built for comfort, not for speed" som Howlin' Wolf synger). Her starter også de med diverse sykdommer som gjør at det er en ekstrem utfordring å forflytte seg over to mil til fots med høy puls. De som faktisk er nødt til å prioritere andre ting enn trening i hverdagen starter også her. Noen starter også langt bak fordi de ikke helt har skjønt vitsen med å løpe fortest mulig. Da vi passerte 15 kilometer kom et nesten unisont rop i feltet- så langt har jeg aldri løpt før. Den som blant mange kanskje imponerte meg mest var han som i vår hadde hatt et hjerteinfarkt og nå hadde trent seg opp til å klare en halvmaraton. I tillegg til hjertesykdom slet han med astma og etter ca. 10 kilometer kunne jeg høre monoton piping fra pusten hans. Han fullførte under 2:30 og å bryte var aldri noe alternativ.

Uansett utgangspunkt er alle hjertelig velkomne i Oslo Maraton. Oslo maraton har blitt et av de mest inkluderende løpsarrangementene i Norge. Hipp hurra for det! Her er det rause makstider på alle distanser og det er plass for rullestolbrukere. Den korteste distansen er tre kilometer og alle kan smykke seg med samme deltagerskjorte. For mange er det tøffere å løpe tre kilometer enn det er for meg å løpe maraton.

Noen av disse menneskene har jeg fått lov til å hjelpe til å løpe som skilpadder. 

Skilpadda løper jevnt hele løpet og tar ofte igjen alle harene som har løpt alt for fort og sliter med kramper og det som verre er. Skilpadda kan godt bevege seg sakte, men den er beintøff og gir seg aldri. Skilpadda har også et tykt skall som gjør at det meste preller av.

Til slutt vil jeg takke speaker for hedersbetegnelsen skilpadde. Jeg bærer nå betegnelsen med stolthet og håper andre løpere også ser at å løpe som en skilpadde er fantastisk bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar