Totalt antall sidevisninger

mandag 24. juni 2013

Styrketrening

Løpere skal helst trene styrke og skadede løpere MÅ trene styrke. Fins det noe kjedeligere enn å trene styrke? Jeg leser heller samvirkeloven på nynorsk enn å løfte vekter. Det er så intenst kjedelig og ubehagelig at ikke en gang Tom Waits eller Frank Zappa på øret gjør det bedre.
Selv ikke John Irving eller Harlan Coben klarer å gjøre styrketrening til  en god opplevelse.

Likevel har jeg lidd meg gjennom minimum tre ganger i uka i fire måneder. Det er utrolig hva jeg kan gjennomgå bare jeg tror at det på sikt kan gjøre meg til en løper igjen.

Pushups og situps og alt det der prøvde jeg en stund, men det gikk rett og slett ikke. Selv om jeg planla bare et kvarter før sengetid var jeg en mester i å fortelle meg selv om alt det viktige og lure jeg hadde å gjøre. Jeg lastet til og med ned en app sin skulle sette meg i stand til å ta 100 pushups "in a row". Jeg kom nesten halvveis.

Jeg driver også med squats som det kalles på fitnesspråket. Det språket er vanskelig. Fitnessfolket spaserer ikke. De powerwalker. Squats har jeg ikke helt gitt opp, men du verden. Jeg tror det er noe jeg må jobbe med. Nå klarer jeg nesten to uten å falle.

Omsider har jeg funnet noe jeg kan leve med. Jeg kjører gjennom de styrkeapparatene vi har på jobb. 3 X 5 repetisjoner, den siste så tung at jeg nesten ikke klarer det. Jeg aner ikke om dette er smart. Internettet florerer av mer eller mindre kvalifiserte artikler om styrketrening og hvor mange repetisjoner som skal gjøres. Jeg prøver meg på å argumentere med prinsippet om at noe må være bedre enn ingenting. 

Rådene om det jeg gjør nå har jeg fått fra en dame på Google +. Jeg tror hun jobber som personlig trener. Hun ser ihvertfall fryktelig sprek ut på bilder så hun gjør ihvertfall sannsynligvis lure ting selv.

Til å begynne med var jeg bekymret for at musklene kom til å bule ut. Det er en maratonløpers mareritt, men det ser ut for at de bekymringene var helt unødvendige. 

Etter fire måneder med lite løping og mye annen trening er det bare magen som er blitt større og mageøvelser har jeg ikke drevet med...3 kommentarer:

 1. Kjenner meg igjen der, ja.

  Løping > styrketrening
  Jogging på dårlige dager > styrketrening på gode dager

  Var det "PF" du var plaget med? jeg har et par skikkelig kjedelige øvelser som jeg tror har funket for meg da. Det et jo en type PF per person som har problemet, men kanskje ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har prøvd det meste av spesifikke PF-øvelser, men nå har livet blitt så komplisert at hælskaden min visstnok er en ankelskade, så da er jeg over på balansebrett og andre spennende ting. Men det utrolige er at kiropraktoren sa de forløsende ordene: "Det er helt greit å løpe" :-))))))))))

   Slett
 2. ah, det var bra ... Det siste der altså :-)

  Balansebrett er muligens den enkleste form for styrketrening. Kan gjøre det mens man pusser tennene f.eks.

  SvarSlett