Da er klokka testet nok til å danne seg en mening. Innledningsvis må jeg nevne at jeg fra før har en Polar V800 som jeg er kjempefornøyd med. Anmeldelsen min blir muligens litt preget av det. Da Polarklokka er omtrent dobbelt så dyr kan det bli en skikkelig urettferdig sammenligning, men bare den som tar seg tid til å lese helt til bunns får vite hvordan utfallet blir.
- Førsteinntrykket er at klokka virker litt spinkel i forhold til de andre klokkene jeg har hatt, men det er bare et inntrykk. Den ser ubrukt ut etter to uker. Klokkehuset lar seg helt enkelt klikke ut av remmen. Det er mulig å få tak i andre remmer i forskjellige farger. Den spesielle remmen skal visst også være spesielt egnet for å feste på sykkelstyret. OBS! Remmen fra forrige utgave passer dessverre ikke. Den er behagelig å ha på. Jeg har ikke tatt den av annet enn i dusjen siden den kom i hus. Den er også konstruert slik at det skal mye til for å feiltrykke på knapper. Andre klokker jeg har hatt har startet opp treningsøkter bare jeg har vrikket litt på håndleddet. Som dagligklokke fungerer den kjempefint. Den er ikke så ruvende som Suunto, Garmin eller Polar sine toppmodeller og har store tall for oss nærsynte. Det eneste jeg savner er smartvarsler. De skal visst etter hvert dukke opp i en oppdatering.
- GPS-en fungerer helt perfekt. Den finner signaler kjempekjapt både i skogen og blant høye bygninger i Oslo. Det er rett og slett den kjappeste GPS-en jeg har hatt. Jeg har hatt noen turer med en klokke på hver arm og forskjellen har vært null.
- Pulsmåling på håndleddet er genialt så lenge det virker og det gjør det faktisk. TomTom har byttet leverandør av puslssensor så de som eventuelt har hatt problemer med forrige utgave kan glemme den. Det står i bruksanvisningen at det er lurt å varme opp først for å være sikker på at klokka mottar signaler, men det er helt unødvendig. Pulsmålingen virker uansett. Jeg kan rett og slett bare måle hvilepuls når som helst. Også her har jeg kontrollmålt med Polar helt uten avvik. Den virker også i mange kuldegrader (testet ned til 18). Fantastisk.
- Musikk i klokka høres i utgangspunktet ut som bare tull, men etter å ha hatt den en stund syns jeg det er flotte greier. For meg som er iTunesbruker er det kjempeenkelt å flytte spillelister fra PC til klokka. Det er plass til rundt 500 sanger og det er så lettvint å fylle opp med musikk at jeg kjapt og greit kan bytte musikk når som helst. Tilkobling til bluetoothørepropper har aldri sviktet. Det er også fullt mulig å bruke klokka til å lytte på musikk uten å trene. På displayet er det lett å velge spilleliste og sangtittel/artist kommer opp i displayet. Lyden er like god som fra iPoden min.
- Tredemølleløping: Klokka inneholder en skrittsensor som måler hvor langt man løper på tredemølle. Den har jeg ikke fått til å fungere enda. Et avvik på 2-3 kilometer på 7 kilometer er ganske enormt. Det er kjempeenkelt å kalibrere. Klokka spør rett og slett etter økta om jeg vil korrigere distansen, så er det bare å gjøre det, men etter tre økter viste den nå sist 3,2 kilometer der mølla viste 8. Det kan godt være at det kommer seg, men hvis ikke er det ikke mye vits i funksjonen.
- Trening: Klokka har modus for flere forskjellige treningstyper. Jeg har bare brukt løping, gåing, tredemølleløping og styrketrening. I tillegg til det er det mulighet for å koble til sensor for innendørssykling Sensor for wattmåling utendørs er også tilgjengelig. I svømmemodus er det bare innendørssvømming i basseng den måler. Da må man før økta oppgi bassenglengde for å få riktig avstand. Pulsmåleren virker ikke under vann.. I hvert modus kan du på klokka definere automellomtider, for eksempel per km som du får varsel om. Du kan også stille inn intervaller direkte fra klokka eller definere et mål (tid, kilometer eller kalorier). Da forteller klokka deg underveis hvordan du ligger an, enten ved hjelp av varsler på display, i hodetelefonene og ved vibrasjonsvarsel og en pipetone.. På displayet kan du ha visning av inntil tre tall. Et stort og to små. For meg blir de små tallene vanskelige å se, men det er lett å skifte visning underveis. Innstilling av visninger gjøres via pc.
- Aktivitetsmåler: Det er en aktivitetsmåler i klokka, eller rettere sagt en skrittmåler. Dags og ukesmål kan stilles inn uten å være innom pc.Den registrerer også søvn. Den måler helt greit skritt, men all annen aktivitet blir ikke registrert. Sykling, svømming, skigåing osv. blir ikke registrert i dagsmålet. For min del har det ingen betydning, men det aner meg at noen der ute finner det irriterende. Jeg går ut fra at det er lett å fikse i en oppdatering.
- Overføring av data til PC eller telefon: Overføring av data kan gjøres både via pc eller telefon/nettbrett. For å overføre via Bluetooth til telefon må man laste ned en app der du også har oversikt over øktene. Overføring virker for min del annenhver gang til mobil. Til PC har det vært helt problemfritt. Den laster også automatisk opp til Endomondo og Strava. Jeg har ikke brukt mye tid på å studere TomTom sin treningsplattform, men i utgangspunktet ser det ut som triste greier. Blant annet blir ikke høydemeter registrert, men de kan jeg finne igjen i Strava. Det jeg vet er at det jobbes på spreng for å forbedre den. Selv bruker jeg Strava og vil ikke binde meg opp til en produsentside da jeg liker å bytte klokker.
- Batterikapasitet: Av produsenten er den oppgitt til 11 timer. Uten at jeg har sjekket det har jeg en anelse om at de 11 timene gjelder uten musikk. Jeg lader klokka oftere enn Polar sin, men TomTom fungerer helt greit til daglig bruk og normal trening. Med ca. 1-2 timer aktivitet, noe med musikk og bruk som dagligklokke har jeg ladet cirka to ganger i uka. Jeg er i sterk tvil om den vil holde på et lengre ultraløp uten ekstralading. Den lader kjempekjapt.
Alt i alt er dette et kjempegodt kjøp. Klokka selges til et sted rundt 2000 kr alt etter hvor smart man er til å lete etter tilbud. På tross av moms og fortollingsgebyr er det sannsynligvis en del å spare på å kjøpe den fra utlandet. Det eksisterer en versjon uten musikk som er ca. 500 kr billigere . Den er helt lik bortsett fra musikken.
Og sist men ikke minst er det en funksjon barnet i meg digger. For å sette på bakgrunnsbelysning dekker man bare til displayet med hånda og slipper, dada! og dert blir lys. Ren magi. :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar